نحوه ثبت نام در سامانه ثبت مسکن خانوار-راهبرد معاصر

نحوه ثبت نام در سامانه ثبت مسکن خانوار

سرپرستان خانوار تا 19 خرداد مهلت دارند اطلاعات خود را در سامانه ثبت مسکن خانوار ثبت کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 31
کد خبر: ۹۰۱۴۶

به گزارش راهبرد معاصر ثبت اطلاعات سکونتی خانوار در سامانه ثبت مسکن خانوار (سامانه املاک و اسکان) ضروری است.ثبت اطلاعات مسکن سرپرست خانوار از 19 فروردین ماه آغاز شد و بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی تا 19 خرداد ادامه دارد.این موضوع براساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب دی‌ماه ۱۳۹۹ انجام می شود و همه سرپرستان خانوارها و مالکان واحدهای مسکونی باید اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکشور ثبت کنند. ابتدا جدولی اعلام شد تا افراد بر اساس رقم آخر کد ملی خود و مطابق جدول زمان بندی در سامانه ثبت نام کنند. اما بعدها اعلام شد کسانی که موفق به ثبت نام نشدند می توانند از 10 اردیبهشت تا 19 خرداد مسبت به ثبت اطلاعات سکونتی خود اقدام کنند. در ادامه نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان را بخوانید.

 

نحوه ثبت نام در سامانه ثبت مسکن خانوار

ابتدا وارد سامانه املاک و اسکان به نشانی https://amlak.mrud.ir/  وارد شوید.پس از آن به بخش ورود به سامانه کلیک کنید.

 

سامانه ثبت مسکن خانوار

 

اینجاست که باید تلفن همراه خود را وارد کنید. توجه داشته باشید که شماره همراه با مالکیت خودتان باشد.

 

ثبت اطلاعات مسکن سرپرست خانوار

 

سپس باید کدملی خود را وارد کنید. پس از وارد کردن کد ملی باید اطلاعات خواسته شده از شما را وراد کنید.

 

سامانه ثبت مسکن خانوار

اپلیکیشن املاک و اسکان (سامانه ثبت مسکن خانوار)

جهت ایجاد سهولت در خوداظهاری افراد در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، اپلیکیشن (برنامه کاربردی)  این سامانه به آدرس https://amlak.mrud.ir/amlak.apk برای گوشی های دارای سیستم عامل اندروید در دسترس عموم می باشد. برای استفاده، آن را دانلود کرده و در تلفن همراه خود نصب نمائید.

دانلود اپلیکیشن ( نسخه اندروید )

همچنین دارندگان سیستم عامل ios می توانند از طریق مرورگر سافاری خود به سایت املاک و اسکان به نشانی https://amlak.mrud.ir/authenticate مراجعه و از طریق گزینه Add to Homescreen نسخه وب اپلیکیشن سامانه را بر روی گوشی خود نصب نمایند.

بر اساس تکلیف مقرر در اصلاحیه ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب دی ماه 1399، "کلیه سرپرستان خانوارها اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلفند اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت 2 ماه از تاریخ 1400/01/19 در سامانه املاک و اسکان کشور درج نمایند.

بدین منظور سرپرستان خانوار می‌توانند  بر اساس آخرین رقم کد ملی خود (سرپرست خانوار) مطابق با جدول زمانبندی ذیل، به سامانه ملی املاک و اسکان کشور به آدرسhttps://amlak.mrud.ir  مراجعه نمایند.

تبصره- ثبت نام اشخاص حقوقی، اشخاص حقیقی که کمتر از 18 سال سن دارند، اتباع خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.انجام خوداظهاری از طریق سامانه در اینترنت و با رایانه شخصی بصورت رایگان برای عموم فراهم می‌باشد لیکن درصورت تمایل به استفاده از خدمات دفاتر پیشخوان دولت با هزینه شخصی نیز امکان پذیر است.

 

ثبت اطلاعات مسکن سرپرست خانوار

 

لزوم ثبت اطلاعات اقامت و مالکیت تمامی اشخاص در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

مطابق قانون اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 5 آذرماه 1399 هرواحدمسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره 7 ماده 169 مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از 120 روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت تبصره 11 ماده 53 این قانون ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب زیر می شود:

سال اول- معادل شش برابر مالیات متعلقه

سال دوم- معادل دوازده برابر مالیات متعلقه

سال سوم به بعد- معادل هجده برابر مالیات متعلقه

واحدهای نوساز پس از دوازده ماه و درطرح (پروژه) های انبوه سازی پس از هجده ماه از زمان صدور گوهی اتمام عملیات ساختمانی (موضوع ماده 100 قانون شهرداری مصوب 11/04/1334 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن) مشمول مالیات موضوع این ماده می شوند.( ماده 54 مکرر اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم)

مالکان واحدهای مسکونی تمام کشور اعم از شهری و روستایی موظفند اطلاعات املاک تحت تملک خود را با تعیین نوع بهره برداری، حداکثر ظرف مدت دوماه پس از انتشار دستورالعمل مربوطه، درسامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت کنند. ثبت واحدهای مسکونی دارای جهات امنیتی، براساس دستورالعمل مصوب شورای عالی امنیت ملی انجام می شود.( جزء (1) تبصره 8 ماده 169 مکرر اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم)

پس از پایان مهلت خوداظهاری موضوع تبصره (1) این ماده، دستگاههای اجرایی مکلفند خدمات خود ازقبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست های حمایتی، یارانه ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گازطبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفاً با اخذ کدملی و براساس کدپستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه کنند. همچنین حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، کلیه ارائه دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را براساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق باکدپستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره بردار صادر نمایند.( جزء(7) تبصره 8 ماده 169 اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم)

 

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار